Известие

Collapse
No announcement yet.

Вибрации при ускорение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги за да не пускам нова тема ще пиша тук,от няколко дни започна да ми притриса и на мен,но днес като се прибирах от работа вибрациите се засилиха.Странното е че са само като включа на скорост или поне тогава се усещат,при по-ниски обороти не се усеща толкова много,но при подаване на газ/на скорост/ се засилват.Другото което забелязах беше че на ЛЯВО като завивам в движение го няма а на право и на дясно си го има.Моля коментирайте и да се възползваме от хубавото време да го погледна.Мерси на всички отзовали се!

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Аз не съм чувал кола да тресе от карета,обяснете ми какво става в карето та тресе.
      Както знаеш, ролята на карето е да предава въртеливото движение от едно въртящо се тяло на друго въртящо се тяло, като осите на въртене на двете тела могат да сключват някакъв ъгъл.
      Когато карето е здраво и няма луфтове, двете оси на въртене се пресичат в една точка. Същевременно на двете тела масите са равномерно разпределени относно осите на въртене (балансирани са) и няма биене.
      Когато се появи луфт в карето (най вече радиален) двете оси вече не се пресичат в една точка. Поради това телата вече не са балансирани относно оста на въртене и се появява въпросното биене.
      Обикновено когато карето е натоварено (при ускорение) и високи обороти, биенето е най-силно.

Нещата са сходни с положението, когато някое колело не е балансирано.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Както знаеш, ролята на карето е да предава въртеливото движение от едно въртящо се тяло на друго въртящо се тяло, като осите на въртене на двете тела могат да сключват някакъв ъгъл.
        Когато карето е здраво и няма луфтове, двете оси на въртене се пресичат в една точка. Същевременно на двете тела масите са равномерно разпределени относно осите на въртене (балансирани са) и няма биене.
        Когато се появи луфт в карето (най вече радиален) двете оси вече не се пресичат в една точка. Поради това телата вече не са балансирани относно оста на въртене и се появява въпросното биене.
        Обикновено когато карето е натоварено (при ускорение) и високи обороти, биенето е най-силно.

Да колега виж си каретата най вече вътрешните, на мене така ми тресеше 156 цата от вътрешните карета.
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

А тези които не сме автомати коя е по вероятната причина - демпферният маховик или вътрешните карета или по какъв начин да разберем дали са вътрешни карета или маховик
          ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Почти винаги самото тресене се получава от вътрешните карета....Понякога причина да се скапят каретата са тампоните на мотора.Хубаво е да се огледат и те.Маховика няма общо с вибрациите при ускорение.
            5 Ланчии зад гърба си!
            И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

При мене имаше тракане в завоите и установих че са ми разбити външните карета Смених ги и всичко си дойде на мястото Но имам претрисане при ускорение Колкото по бързо искам да ускоря съответно претрисането е по усещано Коментирах това преди време в друга тема и от дискусията се стигна до извода че най вероятната причина е демпферен маховик Имаше предположения за тампони дюзи и др но за карета тогава изобщо никой не спомена Сега си мисля че щом са се разбили външните и то двете защо да не са разбити и вътрешните Затова питам може ли да констатирам по някакъв начин дали са разбити

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:09 ----------

Или ако установя че претрисането е примерно от вътрешни карета ще го отсраня Но ако е от маховик не мисля да го сменям защото си мисля че цената на този маховик е нереалистична
              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                Pepko-Bepko,явно много си на ТИ с автоматичните кутии,би ли обяснил на нас глупавите малоумници каква е ролята на въртеливото дискче на тази кутия?
                Тоест позиция 1-преобразувател на въртящия момент.
                Благодаря ти предварително,и извинявай че те занимавам с моите глупави въпроси

[ATTACH]90047[/ATTACH]
                хидравличен съединител? я обяснете, че и мен това ме вълнува от доста време...
                чел съм за хидравлични съединители които са с два ротора в маслена баня и ротора да двигателя увлича ротора на кутията с налягането на маслото вътре ама тука за това ли става дума?
                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

много добре,да допълня-за по лесно идентифициране-при изключване от скорост притрисането трябва веднага да спре.Нали така?
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

моята вече не тресе защото счупи скоростите
                    alfa 166jtd@super

Comment

Това ще успокои всички с тресящи предници ,много неприятно,какво им счупи?
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

не знам точно,мислех си че карето се скапа защото чукаше много зверски докато я карах към сервиза,но като я дигнахме на крик течеше маслото от скоростите и като завартиш гумите с ръка блокираха,пред дилема съм дали да я правя или да я продавам на части
                        alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
                          не знам точно,мислех си че карето се скапа защото чукаше много зверски докато я карах към сервиза,но като я дигнахме на крик течеше маслото от скоростите и като завартиш гумите с ръка блокираха,пред дилема съм дали да я правя или да я продавам на части
                          Читава скоростна кутия втора употреба не е кой знае какви пари. Ако само това му е кусура на автомобила, не прибързвай с решението да го бракуваш.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

по принцип е така но и съединитела буксува и кои знае какво още ще излезне,а кадето бачкам нещо не дават заплатирчакам да си взема парите за януари още,та съм малко скъсан за такива евтини ремонти
                            alfa 166jtd@super

Comment

след смяната на скоростите пак започна да вибрира предницата и вчера смених вътрешно каре,колата в момента спи,така че колеги сменяите вътрешните карета навреме да не стане като моя случаи,мисля че скоростите ги счупих точно заради карето

---------- Post added at 09:02 ---------- Previous post was at 09:00 ----------

а как шибаните маистори като слагаха скоростите не разбраха че карето е умряло,направо съм бесен
                              alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
                                след смяната на скоростите пак започна да вибрира предницата и вчера смених вътрешно каре,колата в момента спи,така че колеги сменяите вътрешните карета навреме да не стане като моя случаи,мисля че скоростите ги счупих точно заради карето

---------- Post added at 09:02 ---------- Previous post was at 09:00 ----------

а как шибаните маистори като слагаха скоростите не разбраха че карето е умряло,направо съм бесен

колеги днес ходих на двама майстори и ми казаха и двамата че вътрешно каре нямало,а се сменяла цялата полуоска,кой прав и кой крив има или няма???

Comment

Working...
                                X